O zeolitu, čudotvornom mineralu

http://www.youtube.com/watch?v=BKe0PzT8KnY

http://dzonson.wordpress.com/2011/02/16/zeolit-cudotvorni-mineral-spas-z...

 

http://nit.co.rs/blog/?p=1953

 

Op{te uputstvo

 

Zeolit je 100% prirodna, sigurna, apsolutno netoksi~na supstanca, organizam ga prepoznaje kao vlastitu supstancu (npr kao vodu), nema negativnih kontraindikacija, ne sadr`i dodatke `ivotinjskog porekla, aditive, konzervanse ili E brojeve, nema negativni sinergizam s drugim klasi~nim medicinskim, dijetetskim ili alternativnim lekovima ili terapijama, nema toksi~nu ni letalnu dozu, ne postoji mogu}nost predoziranja, ne stvara zavisnost, ne nagomilava se i ne zadr`ava u organizmu. U organizmu aktivno deluje 4-6 sati, a nakon toga se u potpunosti elimini{e kroz stolicu, mokra}u i znoj.

 

Na~in upotrebe

 

Zeolit se po pravilu uzima neposredno pre jela ili uz jelo, s dosta te~nosti (voda, sokovi, ~ajevi, kompoti). Ako se uzima ~e{}e tokom dana, mo`e se uzimati nezavisno od jela.

 

Jednu kafenu ka{i~icu (5g) razmutiti u malo vode ili druge te~nosti (0,5 dl) i popiti, a zatim popiti ~a{u ~iste vode ili druge te~nosti, tri puta dnevno pre jela.

 

Mnogi korisnici zeolita postavljaju pitanje: {ta sa talogom koji ostane u ~a{i? Odgovor je da treba popiti i talog.

Zeolit se ne uzima istovremeno s gaziranim pi}ima i C vitaminom.

Uz terapiju zeolitom preporu~uje se uzimanje dosta te~nosti, minimalno 2-3 litre dnevno.

 

Nus pojave

 

U retkim slu~ajevima, na po~etku uzimanja zeolita, kod osoba sklonih opstipaciji (zatvoru), eventualno se mo`e javiti prolazni poja~ani opstipacijski u~inak, {to se reguli{e poja~anim uzimanjem te~nosti ili privremenim smanjenjem dnevnih unosa zeolitnog praha. Ova pojava nestaje nakon normalizacije probavnog sistema, najdu`e u roku od dve nedelje. Zeolit nikad ne izaziva alergijske reakcije.

Dokazano je da zeolit nema negativni sinergijski u~inak s ostalom medicinskom terapijom, osim {to se njegovo uzimanje prekida za vreme hemoterapije. Uprkos tome, radi dodatne predostro`nosti, osobama koje uzimaju klasi~nu farmakolo{ku terapiju preporu~uje se da naprave dva sata pauze izmedju terapije zeolitom i farmakolo{ke terapije (razlog: u slu~aju da farmakolo{ki lek sadr`i supstance te{kih metala, zeolit mo`e iste adsorbovati pre njihovog farmakolo{kog u~inka u organizmu). Terapija drugim prirodnim proizvodima uzima se istovremeno sa zeolitom.

Takodje se iz predstro`nosti ne preporu~uje davanje trudnicama i deci mladjoj od 3 godine.

 

Za sva pitanja i dodatne informacije pi{ite na: aktivnizeolit@gmail.com

 

Irene Barett - video-klip:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=X0FWKR-Nd2k

 

U pocetku se zeolit pije 3 puta dnevno, po jedna kasicica. Posle se nastavlja sa jednom kasicicom dnevno, moze i manje. Dobro je svaki dan piti bar po pola kasicice, jer smo mi svakodnevno izlozeni teskim metalima iz vazduha, pa je dobro vrsiti detoksikaciju. Za decu isto 3 meseca, 3 puta dnevno ali na vrh kasicice, onda 2-3 meseca samo jednom dnevno, pa se napravi pauza od 2-3 meseca. Obavezno piti dosta vode.

 

Iskustvo sa Zeolitom by Dr Sladjana Velkov on понедељак, новембар 28, 2011 у 6:31 пре подне

 Mirjana Madzarevic-Licina:

Draga Slađana, ubijeđena sam, takođe, da pored nepravilne ishrane, najveći dio zdravstvenih problema dolazi od silnih toksina koje svakodnevno unosimo u naše tijelo: teški metali, konzervansi, emulgatori, pesticidi, herbicidi, insekticid...i, lijekovi kojekakvi itd, i toksini koje ispuštaju gljivice od kojih, prema nekim istraživanjima, ne znajući pati oko 70% stanovništva. Rješenje za ovo, a koje ste nam vi preporučili je čudesni mineral ZEOLIT! Moja kćerka ga uzima, po vašoj preporuci, rezultati su fenomenalni. Dovoljno je samo da kažem da migrene od kojih je patila godinama, a dolazile su nekoliko puta mjesečno i trajale i po 5,6 dana, nije imala više od mjesec dana, a osjeća se veoma dobro, odmoreno i sa puno više energije. Promjene na bolje su se počele javljati nakon 10-15 dana nakon uzimanja zeolita, i svakim danom je sve bolje! Hvala vam puno, a ovo sam napisala prvenstveno zbog toga da bih ovo iskustvo prenijela drugima. Zeolit je prirodni mineral, nije skup, a zaista je ČUDOTVORAN! Divno je saznanje, da sve što nam treba da bismo bili zdravi Bog je pripremio za nas u prirodi. Potrebno je samo da ispružimuo ruku i uzmemo.

 

Osim sto se moze piti, zeolit se moze stavljati na kozu i na bolna mesta. Topla, vlazna obloga od zeolita se stavi na bolno mesto. Zeolit takodje mozete drzati u prostoriji u kojoj boravite da neutralise toksine i radioaktivne cestice. ... Ja imam poveci grumen zeolita u sobi, ali to mogu biti i nekoliko kasika zeolita u posudi.

Može da se stavi i vodu za kupanje, i zubi se mogu prati zeolitom,

 

ZEOLIT ZAKON ZA SVE

 

Još jedan mineral iz Srbije privlači sve veću pažnju širom sveta. Proizvodi od ovog prirodnog materijala efikasni u prečišćavanju otpadnih i pijaćih voda, primenljivi u poljoprivredi, čak i u humanoj medicini.

Srodne vesti

Zeolit fruškogorsko zlato

NE treba više da se čudimo kada pročitamo vest o tome da su u Americi odgajili dulek težak četvrt tone. Ili kada vas u odgajivačnici egzotičnih ptica, sa ogromnim kavezima punim velikih, srednjih i malih papagaja, ne zapahne oduran miris. Kao da niste tu, kao da ste na proplanku.

- Do neba sam zahvalan Nemcima. Otkako od njih nabavljam ova "zrnca", više nema mirisa kao u živinarnicima. Nema prostiranja starih novina na dnu kaveza. Mesec i po dana sam miran. Kada im jednom sipam specijalno pripremljen mineral zeolit, nema posla oko čišćenja kaveza - kaže jedan od "najjačih" odgajivača papagaja Beograđanin Stanko Jakovljević.

Mineral zeolit je stvarno čudo. Proizvodi od tog materijala kojeg u obilju ima i u Srbiji, poslednjih decenija postali su pravi hit u svetu. Neverovatno je da jedan takav mineral ima toliko rasprostranjenu primenu. Hemijski modifikovani zeoliti značajno utiču na čišćenje otpadnih i pijaćih voda, imaju širok spektar primene u poljoprivredi, počela su ozbiljna istraživanja za njegovu upotrebu u medicini, farmaciji...

Jedina institucija ovlašćena za proizvodnju, ali i stručnu i naučnu analizu ovog minerala kod nas, je Institut za tehnologiju nuklearnih i drugih mineralnih sirovina (ITNMS). Direktor Siniša Milošević kaže da je upotreba zeolita u svetu počela još sedamdesetih godina prošlog veka i da je Srbija bila među pionirima u istraživanju ovog minerala.

Štaviše, nalazišta u okolini Vranja su među prvim registrovanim u svetu. Ali, o njima se dugo ništa nije znalo. Otkrili su ih ruski istraživači u osvit prošlog veka. Tajnu su poneli u tada carsku Rusiju. Tek nedavno su u arhivama otkrivena i imena nalazišta u Srbiji. Tako su, najzad, postala poznata i - nama.

- Minerali na bazi zeolita imaju veoma različite domene primene - kaže Milošević. - Oni imaju aktivne centre, na površini i u strukturi zrna, koji adsorbuju, odnosno odstranjuju nečistoće iz otpadnih voda i gasova. Isto tako deluju na degradirana i kontaminirana zemljišta, iz kojih "izvlače" zagađivače. Primenjuju se i kao aditivi stočnoj hrani za sprečavanje trovanja domaćih životinja tako što iz njihovih organizama adsorbuju različite toksine. Mogu se koristiti za unošenje neophodnih mikroelemenata u stočarskoj i biljnoj proizvodnji.

 

Međutim, Milošević upozorava:

- Efikasnost neprerađenog, prirodnog zeolita veoma je niska. Materijali, koji od ovog minerala nastaju, svoju moć dobijaju tek posle precizne tehnološke prerade.

 Tako naš sagovornik objašnjava da tek posle tehnološke prerade prirodnih zeolita, na primer, proizvod "minazel plus" postaje veoma efikasan kao dodatak stočnoj hrani. On iz organizma životinja odstranjuje opasne i različite mikrotoksine, koji su veoma bitni, jer meso koje ih sadrži ne može da bude korišćeno i posebno izvezeno na evropsko tržište.

- Hemijski modifikovani zeoliti su veoma moćni, jer iz vode mogu da adsorbuju teške metale, poput bakra, olova i cinka - dodaje Milošević. - Oni otklanjaju čak i organske nečistoće. Iz zagađenog zemljišta lako će otkloniti čak i uran i cezijum, pa i organske zagađivače.

Iako su minerali zeolita i proizvodi nastali od njih postali planetarni hit, Milošević upozorava da se ne koristi bez stručne analize:

- Neki oblici zeolita su čak i toksični. Zato ih nikako ne treba koristiti bez atesta. Čak se neki proizvodi uvoze iz inostranstva iako nisu provereni, što je veoma opasno.

U svetu su sve više aktuelna ispitivanja zeolita u medicinske svrhe. Sam ITNMS još nema do kraja izgrađen kapacitet za izučavanje primene ovog minerala u medicini, ali u svetu postoje takvi razvojni projekti. Zato se tek očekuje da će proizvodi nastali od zeolita izazvati pravi bum u svetu.

 

 

1. ZEOLIT -ISTRAŽIVANJA

http://www.q4you.biz/download/pdf/Zeolit-Istrazivanja.pdf

 

2. KAMEN ŽIVOTA

http://www.vibilia.rs/srpski/izvestaj/0401/vipzeolit_glas_131103.pdf

 

3. biospajz na kalenic pijaci ima zeolit http://www.biospajz.rs/katalog/homozel-zeolit-60-gr.html

 

4. u Beogradu, džak od 25 kg, sitne granulacije 1-2 mm, 700 din.

 

5. ja sam zeolit nabavila preko BG firme "Hidroponika"...150din. za kilogram, traziti najsitniju granulaciju...

 

6. ČUDOTVORNI MINERAL

http://dzonson.wordpress.com/2011/02/16/zeolit-cudotvorni-mineral-spas-za-ljude-spas-za-srbiju/

 

7. Zeolit / detoksikacija

http://www.neonetdoo.co.rs/Default.aspx?id=24

 

8. Zeolit - povratak prirodi

http://www.povratakprirodi.com/node/39

 

9. PRIMENA U POLJOPRIVREDI

http://www.zeolit-serbia.com/primena.htm

 

10. Evo ovde iskustva drugih i neka uputstva (za biljke) http://www.svetbiljaka.com/Forums/viewtopic/t=10012.html

 

Svet Biljaka › Forums › RAZNO › Razno.. › Zeolit - kupovina

www.svetbiljaka.com

 

11. Zeolit u prahu http://www.zeolituprahu.com/zeolit-u-prahu-2/

 

12. ZLATA VREDAN LINK: http://nit.co.rs/blog/?p=1953

 

Prirodni zeolit – Vulkansko srce – Kamen života  
Poreklo i sastav :
Prirodni zeolit nastaje hidrotermalnom transformacijom vulkanskog stakla
(hlađenjem lave u morskoj vodi). Takvo poreklo mu obezbeđuje bogat i raznovrstan mineralni sastav
u kome preovlađuju silikati i aluminijum, kao i dosta K, Na, Fe i Mn.
Međutim najinteresantnija je kristalna struktura zeolita, koja izgleda kao sunđer sa šupljinama različitog
promera. Šupljine su veličine jednog molekula.
Način delovanja :
Zahvaljujući takvoj strukturi može da apsorbuje razna jedinjenja i deluje kao jonoizmenjivač.
Šupljine sadrže jone natrijuma i kalijuma, koji se jedine sa toksinima i apsorbuju unutar kristala.
Ova svojstva omogućavaju promenu strukture toksina, pa su završni poizvodi 100 % prirodni, 100 % netoksični
i potpuno bezbedni za ljudsku upotrebu. Zato je od strane FDA (Federalna agencija za hranu i lekove USA)
dobio oznaku GRAS (generalno priznato kao bezbedno)
Najvažnija svojstva :
 - Helirajuće i detoksikativno dejstvo zeolita omogućava uklanjanje teških metala, pesticida i drugih toksina iz
organizma, što se naročito odražava na bolje funkcionisanje nervnog sistema, čak i kod osoba koje boluju
od Alchajmerove bolesti, autizma ili demencije
- 40% zeolita vezuje toksine u gastrointestinalnom traktu, a 60% u krvotoku i to na ćelijskom nivou.
Neutralisani i izmenjeni toksini se 100% izbacuju iz organizma.
- Povećava aktivnost glukuronidaze u jetri, enzima koji vezuje ksenoestrogene i druge toksine koji se
odstranjuju preko urina, a može da ukloni čak i alfatoksin (ovo dejstvo se snažno ispoljava u vidu poboljšanja
metabolizma i hormonskih funkcija)
- Blokira virusnu replikaciju tako što apsorbuje viralne partikule u mikronske agregate.
Ovaj efekat je dokazan kod koksaki virusa, adeno i herpes virusa ( recimo u slučaju herpes zostera
smanjenje bola nastupa već posle par dana)
- Snažan je antioksidant, dobro hvata slobodne radikale i vezuje ih u kompleksne strukture,  inaktivira ih i
eliminiše iz organizma, štiteći ga na taj način od preranog starenja, što se posebno odražava na nervni,
kardiovaskularni i hormonski sistem
- Normalizuje pH između 7,35 i 7,45, što je optimalno za efikasnu odbranu nervnih i ćelija imunološkog sistema
( pH od 7,34 je biohemijski preduslov za malignu deobu ćelija, a takođe u kiseloj sredini slabe moždane ćelije,
menja se njihova biohemija i stvaraju pogodni uslovi za razvoj depresije, anksioznosti, demencije pa i raznih
oblika psihoza.
- Čisti organizam, povećava efikasnost ćelija u stvaranju energije (na nivou mitohondrija i ATP), što podiže
energetski nivo organizma, poboljšava metabolizam i regeneraciju svih tkiva
- Inaktivira i transformiše radioaktivni Cs i Sr u tkivima (dokazano posle Černobila)
- Ima hipoalergeni efekat, smanjuje moć alergena iz hrane, pića i uopšte okruženja, neutrališe alergene pre
nego što imunološki sistem počne da reaguje na njih, dovodi do vidljivog smanjenja tegoba prouzrokovanih
polenom, nutritivnim alergenima i medijatorima koji se javljaju u organizmu za vreme akutnih faza migrene,
astme ili artritisa.
- Redukuje refluks želudačne kiseline tako što oslobađa protone u digestivni trakt i neutrališe
nirozamine iz hrane, zahvaljujući čemu igra značajnu ulogu u prevenciji kancera.
- Podiže nivo serotonina u mozgu, doprinoseći boljem raspoloženju i smanjenju depresivnosti.
- Snižava nivo glukoze u krvi kod ekstremno povišenog šećera.
- Smanjuje tegobe kod osoba koje konzumiraju narkotike, nikotin, alkohol ili dugo koriste jake lekove,
naročito sedative, kortikosteroide i barbiturate.
- Vrši detoksikaciju organizma i smanjuje stepen zavisnosti i tegoba kod apstinencijalnog sindroma.
Način primene :
Zeolit treba da se pije sa većom količinom vode jer ima prirodnu sklonost da apsorbuje vodu.
Ne treba ga koristiti za vreme upotrebe lekova sa teškim metalima kao što su litijum i platina.
Aktivan je u organizmu 5-7 časova posle konzumiranja.

063/215-935 Saša iz Vranja

Zeolit Đorđević 0113753687

See video